Hoe krijg je een sterke core?: in Artikelen
 
 

Hoe krijg je een sterke core?

afslankplan

De core van het lichaam bestaat niet alleen uit de buikspieren alhoewel deze er wel een groot deel van uitmaken. De “sixpack” wordt gezien als de ultieme core van het lichaam maar er zijn veel meer spieren in dat gebied. De core spieren liggen achter de zichtbare buikspieren, verborgen in het lichaam. De core spieren zitten gehecht aan de ruggengraat, schouderbladen en het bekken. Deze spieren zijn niet met het blote oog zichtbaar waardoor veel mensen niet weten dat deze spieren de basis zijn van de core.

Transversus abdominis

Eén van de belangrijke core spieren in het lichaam is de transversus abdominis. Deze bevindt zich diep in de buikspieren, aan de binnenzijde van de schuine buikspieren. Deze spieren vormen als het ware het korset van het lichaam. Het zorgt voor stabiliteit voor het bekken en de onderrug.

Crunches werken niet

Normale buikspieroefeningen zoals de welbekende crunches leggen de nadruk op de zichtbare buikspieren. De invloed van crunches op de diepliggende core spieren is echter niet groot. De core kan met andere oefeningen getraind worden. Dit zijn oefeningen die meerdere spiergroepen trainen. Als je een sterker lichaam wilt dan is de core belangrijk om je op te richten. Door een sterkere core krijg je meer kracht in de benen en armen. Het is de basis van het lichaam waar alle andere spieren op bouwen.

Hoe versterk ik de core spieren?

De beste manier om de core spieren te versterken is door ze vaker te gebruiken. De core spieren worden door veel mensen niet actief gebruikt in het dagelijks leven. Door de spieren vaker aan te spannen en te gebruiken worden de spieren sterker. Als je in de tuin aan het tuinieren bent span de buikspieren dan aan om je lichaam stabiel te houden. Hetzelfde geldt voor andere bezigheden zoals boodschappen doen of klussen. Door middel van oefeningen zoals Pilates, yoga en andere flexibiliteit oefeningen kun je de core spieren verder versterken.

Voorbereiding

Als je de buikspieren gaat trainen voor een sixpack dan is de techniek belangrijk. Apparaten zijn niet nodig maar kunnen je helpen om bijvoorbeeld minder rugpijn te krijgen. Met een ab mat voor onder je rug krijg je bijvoorbeeld ondersteuning voor de onderrug. Je hebt maar één rug dus daar ben je zuinig op. Bol.com heeft een uitgebreid aanbod met hulpmiddelen zoals fitnesswielen en handige bankjes voor thuis.
Bekijk de hulpmiddelen