5 Manieren om een sixpack te kweken met fietsen: in Artikelen
 
 

5 Manieren om een sixpack te kweken met fietsen

afslankplan

Een bekend gezegde is dat een sixpack niet in de sportschool gemaakt wordt maar in de keuken. Terwijl er een kern van waarheid in zit is het niet alleen je voedingskeuze dat een sixpack tevoorschijn kan toveren. Cardio is het ontbrekende stukje van de puzzel bij velen. Je kunt de buikspieren zoveel trainen als je wilt, als er een laagje vet over zit dan krijg je ze nooit te zien. Om dit vet te verminderen is het essentieel dat je minder eet dan je verbruikt. Je kunt minder gaan eten, of meer gaan verbruiken. Gelukkig verbruik je door fietsen veel calorieën en als fietsen de liefde van je leven is dan is het goede nieuws dat je ook met fietsen een sixpack kunt verkrijgen. Met deze tips kun je al fietsend aan je sixpack werken

Fiets met een hogere intensiteit

Door niet binnen maar buiten te fietsen krijg je te maken met hellingen waardoor de intensiteit vergroot. Dit heeft een positief effect op vetverlies wat ervoor zorgt dat je buikspieren sneller zichtbaar worden. Volgens het Strength and Conditioning Journal is trainen met een hoge intensiteit een goede aanpak om je fitheid te verbeteren en het vet op je lichaam te verminderen.

Besteedt meer tijd op je fiets

Vanzelfsprekend verbruik je meer calorieën als je langer fietst en dat is precies wat nodig is om de buikspieren zichtbaar te krijgen. Je kunt nog zoveel sit-ups doen, als er een laag vet over je buikspieren zit dan krijg je ze nooit te zien. Fietsen kan tot 600 calorieën per uur verbruiken, wat een groot verschil kan zijn als je dit enkele keren per week doet. Een racefiets is een typische fiets waarmee je snel en lang kunt fietsen terwijl je door mooie omgevingen rijdt.

Probeer intervaltraining

HIIT, of High Intensity Interval Training, is een effectieve manier om snel veel vet te verbranden. Volgens verschillende onderzoeken is het vetverlies bij interval trainingen groter dan bij cardio op dezelfde intensiteit. Als je interval training nog niet toegepast hebt begin dan met één per week een interval training. Je kunt bijvoorbeeld zelf een fietstrainer aanschaffen of een abonnement nemen op de sportschool.

Kies voor off-road

Het verschil tussen off-road fietsen in de buitenlucht en in de sportschool op een hometrainer is groot. Als je je sixpack sneller eruit wilt laten springen dan kan het oneven terrein je hierbij helpen. Als extra gebruik je tijdens deze trainingen meer core spieren om je lichaam stabiel te houden.

Fiets vaker tegen een helling

Wanneer je staand fietst tegen een helling is er meer spieractiviteit in bijna alle spieren, waaronder de buikspieren. Als je bijvoorbeeld tegen een berg op fietst dan heeft dit een significant effect op de activiteit van de spieren. Dit ontdekten wetenschappers die onderzoek deden naar het verschil in postuur tijdens het fietsen.

Een sixpack krijgen door fietsen is geen fabel; het is mogelijk. Met deze tips komt de sixpack weer een stukje dichterbij. Heb je een eigen tip die je wilt delen? Laat het ons weten in de reacties.

Voorbereiding

Als je de buikspieren gaat trainen voor een sixpack dan is de techniek belangrijk. Apparaten zijn niet nodig maar kunnen je helpen om bijvoorbeeld minder rugpijn te krijgen. Met een ab mat voor onder je rug krijg je bijvoorbeeld ondersteuning voor de onderrug. Je hebt maar één rug dus daar ben je zuinig op. Bol.com heeft een uitgebreid aanbod met hulpmiddelen zoals fitnesswielen en handige bankjes voor thuis.
Bekijk de hulpmiddelen