Efedra

Efedra is een kruid dat sinds 2004 verboden is. Efedra groeit in Europa, Azië en in de Verenigde Staten. De werkzame stof in het kruid is efedrine. Dit bevindt zich in de stengel van de plant. Dit werd veel in afslankpillen gebruikt. Stackers was één deze producten. In Nederland zijn pillen met efedrine niet meer verkrijgbaar maar in het buitenland zijn deze nog vrij te koop. Het is in Nederland verboden omdat er bij gebruik van efedrine meer kans is op een hartinfarct, hoge bloeddruk of een beroerte.

Efedrine en afvallen

Efedrine staat erom bekend om het afvallen te versnellen. De vraag in Nederland is daardoor nog steeds groot terwijl het hier in Nederland al jaren verboden is. De efedrine zorgt ervoor dat je minder snel honger hebt. Dit is een groot voordeel in een periode waarbij je minder eet en veel honger hebt. Hiernaast geeft efedrine je meer energie en kun je sneller het vet op het lichaam verbranden. Efedrine wordt vaak samen gebruikt met cafeïne en aspirine. Dit is bekend als de ECA-stack.

ECA-stack

De ECA stack heeft een verhouding van 1:10:5 (efedrine:cafeïne:aspirine). De efedrine dosis van de ECA-stack ligt op 25mg tot 30mg. De stack wordt in het begin 1x per dag genomen en wordt opgebouwd tot 3x per dag. Dit is echter afhankelijk van de bijwerkingen die optreden. De ECA-stack kan het beste niet na het avondeten ingenomen worden aangezien dit slapeloosheid kan veroorzaken.

Bijwerkingen efedrine

  • Slapeloosheid
  • Hartkloppingen
  • Onrustig gevoel
  • Paniekaanvallen
  • Hart- en vaatziekten
  • Beroerte
  • Nieraandoeningen
  • Psychose

Minder buikvet?

Als je buikspieren wilt opbouwen dan gaat het niet alleen om training. Voeding en dan met name eiwitten zijn net zo belangrijk. Het lichaam gebruikt de eiwitten om de buikspieren te herstellen en sterker te maken. Zonder eiwitten is het vrijwel niet mogelijk om dit voor elkaar te krijgen. Heb je moeite om eiwitrijk te eten? Met de 100+ eiwitrijke recepten van de Afslank Receptenbijbel hoef je niet lang na te denken over je maaltijden. De Afslank Receptenbijbel geeft je ruim 256 pagina's aan no-nonsense info over gezond eten. Wil je ook zo snel mogelijk een sixpack?

Bekijk de Afslank Receptenbijbel