Buikvet verbranden

Buikvet verbranden is voor veel mensen een moeilijke taak. Het is echter voor veel mensen broodnodig. Teveel vet op de buik zorgt ervoor dat je minder mobiel bent en je loopt veel meer risico op gezondheidsklachten. Dit zijn bijvoorbeeld hart- en vaatziekten, beroertes, diabetes en ook verschillende soorten kanker. Een beetje buikvet is niet erg maar voor veel mensen een doorn in het oog. Wie wil immers niet graag een sixpack om op het strand te tonen?

Buikvet verbranden met beweging

Het is altijd goed om actief bezig te zijn. Dit kan juist het verschil maken tussen teveel buikvet en een strak middel. Lichaamsbeweging is goed voor de gezondheid. Dat weet iedereen inmiddels. Het is een uitstekend middel om een slanke buik mee te behouden of het overtollige vet op de buik te verbranden. Probeer om een actief leven te leiden door meer je lichaam te gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld vaker de fiets pakken of gaan wandelen in plaats van de auto te pakken. Het wordt aangeraden om minimaal twee keer per week een uur lichaamsbeweging te hebben. Daarnaast hoor je iedere dag je lichaam te gebruiken voor bepaalde activiteiten. Het gaat dan met name om lichamelijke activiteiten waarbij je sneller gaat ademen en je hartslag hoger wordt. Dit betekent dat het lichaam moeite moet doen om bij te benen. Dit kan bijvoorbeeld een snelle wandeling zijn of een stukje fietsen. Het kan ook dat je wat vaker de trap pakt in plaats van de lift.

Buikvet verbranden met cardiotraining

Cardiotraining is een activiteit dat continu gedaan wordt met dezelfde intensiteit voor een periode van langer dan drie minuten. Dit is bijvoorbeeld joggen, wandelen, fietsen, zwemmen en dansen. Dit is het type training dat uitstekend geschikt is voor het verbranden van buikvet. Tijdens cardiotraining zijn koolhydraten en vetten de brandstof. De koolhydraten in het lichaam zoals glucose en glycogeen worden gebruikt. Bij een lage intensiteit zijn vetten de voornaamste brandstof tijdens cardio training. Dit is wat je wilt als je van je buikvet af wilt. Hoe hoger de intensiteit wordt hoe meer glycogeen wordt gebruikt en hoe minder vetten. Er is zelfs een intensiteit waarbij glycogeen meer wordt gebruikt dan vetten.

Hoe snel buikvet verbranden?

Je moet er echter niet vanuit gaan dat het snel gaat. Het heeft jaren geduurd om het buikvet erbij te krijgen. Verwacht dan niet dat je binnen een maand alles weer kwijt bent. Afvallen kost tijd. Dit is helemaal het geval als je gezond wil afvallen. Geleidelijk en stabiel buikvet verbranden is het beste. Dit doe je bijvoorbeeld door niet meer dan een kilo per week af te vallen. Dit lijkt misschien weinig maar met een kilo per week is het mogelijk om 52 kilo per jaar af te vallen.

Minder buikvet?

Als je buikspieren wilt opbouwen, dan gaat het niet alleen om training. En ook hoef jij NIET elke dag twee uur in de sportschool rond te hangen. Hoe je dat doet? Met de juiste voeding.

Bekijk de beste boeken