Hoe krijg ik minder vet op de onderkant van de buikspieren?: in Algemeen
 
 

Hoe krijg ik minder vet op de onderkant van de buikspieren?

afslankplan

Deze vraag wordt door veel mensen gesteld. Een hardnekkige plek waar het vet blijft zitten is aan de onderkant van de buikspieren. Wat er ook gedaan wordt dit laatste beetje vet op de buik lijkt maar niet weg te gaan. Veel mensen kiezen er vervolgens voor om andere oefeningen te doen die zich op de onderste buikspieren richten. Dit heeft echter geen enkel nut voor het vet op de onderkant van buikspieren.

Vetverlies op de buik

Het vet op de buik gaat niet weg door meer buikspieroefeningen te doen. Het is niet mogelijk om het vet op een bepaalde spiergroep te verminderen door meer oefeningen te doen voor deze spiergroep. Dat werkt niet voor de buikspieren maar ook niet voor de andere spiergroepen. Het vetverlies wordt systematisch verdeeld over het lichaam. Er is geen enkele controle over waar het vet verdwijnt. Het is zelfs mogelijk dat het vet pas als laatst van de buik verdwijnt aangezien het één van de moeilijke plekken is om vet kwijt te raken. Dit betekent niet dat het onmogelijk is om het vet op de onderkant van de buikspieren kwijt te raken. Het vet kan weg maar het kost wellicht meer tijd en het verdwijnt pas als laatst.

Buikspieroefeningen of cardio?

Er is een dagelijks tekort aan calorieën nodig om vet kwijt te raken. Het lichaam moet dan de vetten op het lichaam aanspreken voor energie doordat er niet voldoende calorieën het lichaam binnenkomen door de voeding. Buikspieroefeningen verbruiken hiernaast niet voldoende energie om een tekort aan calorieën te creëren. Dit betekent dat er meer gedaan moet worden dan alleen buikspieroefeningen. De beste manier om meer calorieën te verbranden is door minder te eten of door cardio oefeningen te doen. Voorbeelden van cardio oefeningen zijn joggen, snelwandelen en fietsen. Deze oefeningen werken goed voor het verbranden van vetten. Begin met 30 tot 45 minuten cardio (70% intensiteit) en doe dit 5 dagen per week. De buikspieroefeningen kunnen 2 keer per week gedaan worden met zoveel mogelijk rust tussen de trainingen.

Voorbereiding

Als je de buikspieren gaat trainen voor een sixpack dan is de techniek belangrijk. Apparaten zijn niet nodig maar kunnen je helpen om bijvoorbeeld minder rugpijn te krijgen. Met een ab mat voor onder je rug krijg je bijvoorbeeld ondersteuning voor de onderrug. Je hebt maar één rug dus daar ben je zuinig op. Bol.com heeft een uitgebreid aanbod met hulpmiddelen zoals fitnesswielen en handige bankjes voor thuis.
Bekijk de hulpmiddelen