BCAA’s

Aminozuren zijn de bouwstenen van het lichaam die verschillende functies hebben. Er zijn 20 natuurlijk voorkomende soorten aminozuren. 8 van de 20 aminozuren zijn essentieel. Het lichaam kan deze niet zelf aanmaken maar heeft ze wel nodig. De essentiële aminozuren moeten via het dieet ingenomen worden. 12 van de 20 aminozuren zijn hierdoor niet-essentieel. BCAA’s bestaan uit drie aminozuren. Dit zijn de aminozuren leucine, valine en isoleucine. Deze worden normaal gesproken in de verhouding 2:1:1 gebruikt door het gebruik van leucine het dubbele is dan de andere twee. De BCAA’s omvatten circa 30 tot 35 procent van aminozuren in spierweefsel.

Wat is het voordeel van BCAA’s?

Onderzoeken hebben aangetoond dat BCAA’s een belangrijke rol spelen in de eiwitsynthese (Miller SL et al 2001). Hiernaast is gebleken dat het herstel van oefeningen met een hoge intensiteit wordt versneld door het gebruik van BCAA’s (Faigenbaum et al 2009). Naast de positieve effecten op het uithoudingsvermogen en het vertragen van vermoeidheid hebben BCAA’s een positief effect op het verminderen van spierafbraak en het afbreken van glycogeen tijdens en na de training.

Wanneer BCAA’s nemen?

BCAA’s worden 15 tot 30 minuten voor de training genomen zodat deze tijdens de training beschikbaar zijn. BCAA’s kunnen daarnaast voor en na een training genomen worden om de eiwitsynthese te helpen (Williams et al 2005).

Minder buikvet?

Als je buikspieren wilt opbouwen dan gaat het niet alleen om training. Voeding en dan met name eiwitten zijn net zo belangrijk. Het lichaam gebruikt de eiwitten om de buikspieren te herstellen en sterker te maken. Zonder eiwitten is het vrijwel niet mogelijk om dit voor elkaar te krijgen. Heb je moeite om eiwitrijk te eten? Met de 100+ eiwitrijke recepten van de Afslank Receptenbijbel hoef je niet lang na te denken over je maaltijden. De Afslank Receptenbijbel geeft je ruim 256 pagina's aan no-nonsense info over gezond eten. Wil je ook zo snel mogelijk een sixpack?

Bekijk de Afslank Receptenbijbel