Hoeveel calorieën moet ik per maaltijd eten?: in Veelgestelde vragen
 
 

Hoeveel calorieën moet ik per maaltijd eten?

afslankplan

Hoeveel calorieën je per maaltijd nodig hebt verschilt per persoon. Dit is afhankelijk van je lengte, gewicht maar ook van de fysieke activiteiten. Ten eerste is het makkelijk dat je weet hoeveel calorieën je per dag nodig hebt. Als je bijvoorbeeld 2000 calorieën per dag eet dan kun je dit verdelen door het aantal maaltijden dat je eet per dag. Als je 6 keer per dag eet dan komt dit neer op 333 calorieën per maaltijd. Aangezien je niet iedere keer een grote maaltijd eet maar slechts 3 keer per dag dan kun je bij de grote maaltijden wat meer eten. Voor het ontbijt, de lunch en het avondeten mag je gerust 500 calorieën rekenen. Je hebt dan nog 500 calorieën per dag te besteden voor de tussendoortjes en voor het drinken.

Maaltijden overslaan?

Door maaltijden over te slaan krijg je weliswaar minder calorieën binnen maar het heeft een averechts effect op het afvallen. Door maaltijden over te slaan komt er een moment waarop je moet eten. Je eet dan vaak veel meer dan je normaal doet omdat je maaltijden gemist hebt. Door de erge honger ben je ook minder selectief in wat je eet. Het maakt dan vaak niet meer uit of het gezond is of niet. Dit zorgt ervoor dat het overslaan van maaltijden niet effectief is. Sla bijvoorbeeld nooit het ontbijt over.

Voorbereiding

Als je de buikspieren gaat trainen voor een sixpack dan is de techniek belangrijk. Apparaten zijn niet nodig maar kunnen je helpen om bijvoorbeeld minder rugpijn te krijgen. Met een ab mat voor onder je rug krijg je bijvoorbeeld ondersteuning voor de onderrug. Je hebt maar één rug dus daar ben je zuinig op. Bol.com heeft een uitgebreid aanbod met hulpmiddelen zoals fitnesswielen en handige bankjes voor thuis.
Bekijk de hulpmiddelen