5 Populairste buikspieroefeningen voor in de sportschool: in Artikelen
 
 

5 Populairste buikspieroefeningen voor in de sportschool

afslankplan

Planking voor een sterke core, sit-ups om de buikspieren wat sterker te maken; we zijn allemaal bekend met deze populaire buikspieroefeningen. De buikspieroefeningen die je thuis kunt doen zijn simpel en je hebt er geen apparaten voor nodig. Waarschijnlijk weet je wel veel meer oefeningen die je thuis kunt doen maar weet je ook wat de populairste oefeningen voor in de sportschool zijn?

Buikspieren in de sportschool: de oefeningen

Het voordeel van de sportschool is dat je alle apparaten op een rijtje klaar hebt staan om eindelijk die sixpack tevoorschijn te toveren. Thuis de buikspieren trainen betekent vaak alleen met je bodyweight maar op de sportschool kun je de weerstand om meer manieren gebruiken. Je kunt hangen aan de stangen en er zijn barbells, bankjes en dumbbells. Als je je afvraagt wat nu de beste buikspieroefeningen voor in de sportschool zijn dan is hier het antwoord.

Cable Crunch


De cable crunch is een favoriet van vele sporters. In de video zie je precies hoe je de oefening uitvoert. Doordat je gewicht gebruikt kun je de weerstand steeds verder verhogen. Je kunt ook de obliques met deze oefening onder handen nemen door je lichaam te draaien tijdens de oefening.

Captain’s Chair Leg Raise


Het apparaat dat voor beginners geschikt is: de captain’s chair leg raise. Door deze populaire oefening voor de buikspieren te doen train je de rechte buikspier volledig waarbij je veel nadruk op de onderkant van de buikspier legt, tenminste daar voel je het.

Hanging Leg Raise


De hanging leg raise is niet voor iedereen weggelegd. Als je iets te zwaar bent dan is het misschien lasting om te blijven hangen. Als je dit wel kunt dan is de hanging leg raise één van de beste oefeningen die je kunt doen voor de buikspieren. Begin met gebogen knieeën en als je zover bent kunt je het met gestrekte benen doen.

Air Bicycle


Fietsen in de lucht; dat is de letterlijke vertaling van deze oefening. Het lijkt misschien makkelijk maar het is een uiterst effectieve en soms ook zware oefening om uit te voeren.

Ab Wheel Rollout


De ab wheel rollout is een oefening die voor beginners moeilijk uit te voeren is. Als beginner doe je het op je knieen en strek je je uit door het wiel vooruit te bewegen. Naarmate je sterker wordt in de buikspieren kun je proberen het met gestrekte benen te doen.

Het maakt niet uit welke sportschool je traint, of dit nu je lokale gym is of één van de bekende sportscholen zoals OneFit, vrijwel iedere sportschool biedt de mogelijkheid om deze populaire oefeningen uit te voeren. Heb je nog geen sportschool gevonden? OneFit is is een bekende sportschool met geregeld kortingen en aanbiedingen; wissel hier een OneFit kortingscode in zodat je goedkoop kunt sporten.

Voorbereiding

Als je de buikspieren gaat trainen voor een sixpack dan is de techniek belangrijk. Apparaten zijn niet nodig maar kunnen je helpen om bijvoorbeeld minder rugpijn te krijgen. Met een ab mat voor onder je rug krijg je bijvoorbeeld ondersteuning voor de onderrug. Je hebt maar één rug dus daar ben je zuinig op. Bol.com heeft een uitgebreid aanbod met hulpmiddelen zoals fitnesswielen en handige bankjes voor thuis.
Bekijk de hulpmiddelen