Bestaan 8-pack buikspieren?: in Algemeen
 
 

Bestaan 8-pack buikspieren?

afslankplan

Iedereen heeft het altijd over de sixpack maar de rectus abdominis bestaat uit meer delen. Een 8-pack is niets meer dan een sixpack met meer definitie waardoor het lijkt alsof er acht blokken zijn. Het verschil tussen een zichtbare 8-pack en een sixpack zit in de onderkant van de buikspier. De 8-pack zit aan de onderkant van de rechte buikspier. Als deze goed gedefinieerd is en met weinig vet dan is het mogelijk dat de onderkant van buikspier eruit ziet alsof deze uit twee delen bestaat. De tussenpees is dan beter zichtbaar waardoor het lijkt alsof er 8 blokken zijn.

Genen

Jammer genoeg is niet iedereen in staat om een 8-pack te krijgen. Dit heeft voornamelijk te maken met de genen van de persoon. De genen zorgen ervoor dat iemand alleen een sixpack kan krijgen of ook een 8-pack. De tussenpezen op de onderkant van de rechte buikspier moeten voldoende aanwezig zijn zodat de look gecreëerd kan worden van een 8-pack. Alleen wanneer de tussenpees voldoende zichtbaar is lukt het om een 8-pack te krijgen.

Hoe krijg je een 8-pack?

Iemand die zich niet aan een strikt dieet houdt met weinig calorieën zal waarschijnlijk nooit een 8-pack krijgen. Het is al heel moeilijk voor veel mensen om een sixpack te krijgen. Een 8-pack vergt nog meer discipline en doorzettingsvermogen dan een sixpack. De 8-pack is het logische doel als een sixpack eindelijk bereikt is. De 8-pack wordt op dezelfde manier bereikt als een sixpack. Het vetpercentage moet echter nog wat lager zodat de spieren nog beter zichtbaar worden en de vetten minder worden op het lichaam.

Voorbereiding

Als je de buikspieren gaat trainen voor een sixpack dan is de techniek belangrijk. Apparaten zijn niet nodig maar kunnen je helpen om bijvoorbeeld minder rugpijn te krijgen. Met een ab mat voor onder je rug krijg je bijvoorbeeld ondersteuning voor de onderrug. Je hebt maar één rug dus daar ben je zuinig op. Bol.com heeft een uitgebreid aanbod met hulpmiddelen zoals fitnesswielen en handige bankjes voor thuis.
Bekijk de hulpmiddelen