Mag ik eten na 8 uur ‘s avonds?: in Veelgestelde vragen
 
 

Mag ik eten na 8 uur ‘s avonds?

afslankplan

Ja. Er zijn geen tijden verbonden aan tot hoe laat je mag eten. Het gaat er meer om wat je eet dan hoe laat je eet. Als je niet veel meer gaat doen na het eten in de avond dan is het verstandig om niet een zware maaltijd te nemen. Het lichaam heeft al deze calorieën niet meer nodig waardoor het sneller wordt opgeslagen als vet.

Wat wel eten?

Eet dan een kleinere maaltijd zodat je honger gestild wordt maar eet je niet helemaal vol. Je kunt bijvoorbeeld een snack eten en niet een volledige maaltijd. Je kunt makkelijker in slaap komen als je lichaam niet een zware maaltijd aan het verteren is. Het is ook niet verstandig om te gaan eten terwijl je geen honger hebt. Dit gebeurt vaak als men tv kijkt en dan wat lekkers pakt. Als het lichaam niet om eten vraagt geef het dan ook geen eten.

Voorbereiding

Als je de buikspieren gaat trainen voor een sixpack dan is de techniek belangrijk. Apparaten zijn niet nodig maar kunnen je helpen om bijvoorbeeld minder rugpijn te krijgen. Met een ab mat voor onder je rug krijg je bijvoorbeeld ondersteuning voor de onderrug. Je hebt maar één rug dus daar ben je zuinig op. Bol.com heeft een uitgebreid aanbod met hulpmiddelen zoals fitnesswielen en handige bankjes voor thuis.
Bekijk de hulpmiddelen