Zwangerschapsvet op de buik kwijtraken: in Artikelen
 
 

Zwangerschapsvet op de buik kwijtraken

afslankplan

Elke vrouw die zwanger is geweest heeft te maken met overtollig vet op de buik. De baby is al enkele maanden oud maar het vet zit er nog steeds. Wat kun je eraan doen? Sommige vrouwen denken dat het vet vanzelf weer weggaat maar dat is meestal niet het geval als er niets aan gedaan wordt. Ook al ben je heel druk met het opvoeden van de baby dan nog is het meestal niet voldoende om van het vet af te komen. Toch willen veel vrouwen weer terug naar het figuur van voor de zwangerschap. Sporten en goede voeding zijn de twee componenten die ervoor kunnen zorgen dat dit waarheid wordt.

Goede voeding en sporten

Een dieet werkt voor veel mensen niet, het veranderen van de eetgewoontes wel. Als je net moeder bent geworden dan krijg je een ander leven. De meeste tijd gaat uit naar het verzorgen van de baby. Toch is het nodig om ook tijd aan jezelf te besteden om het zwangerschapsvet op de buik vaarwel te zeggen. Dit kun je bijvoorbeeld doen tijdens het middagdutje van de baby. In de tijd dat je hebt kun je gaan touwtje springen, yoga oefeningen doen of meedoen met een Insanity dvd.

Sporten

Het wordt aangeraden om minimaal 5 keer per week 30 minuten aan matige lichaamsbeweging te doen. Als je kunt sporten met een hogere intensiteit dan is dat nog beter. Er worden dan sneller calorieën verbrand waardoor je het overbodige vet sneller kwijtraakt. Er zijn veel sporten die je kunt doen om vet kwijt te raken. Groepslessen worden door de meeste vrouwen als het leukst bestempeld. Bij een groepsles krijg je les van een instructeur die je uitlegt wat te doen en die je ook motiveert. Krachttraining is ook voor vrouwen een uitstekende optie om een strakker lichaam te krijgen. Vrouwen krijgen niet zoals mannen grotere spieren maar de lichaamscontouren worden duidelijker zichtbaar.

Voeding

Als je zwanger bent geweest en je hebt de dagelijkse zorg over de baby dan is het moeilijk om elke maaltijd in te plannen. Je eet wanneer je kunt en probeert het zo gezond mogelijk te doen. Probeer zoveel mogelijk de aandacht bij het eten te houden en voorkom dat je teveel snacks eet. Eet gedurende de dag 5 tot 6 kleine maaltijden zodat het lichaam verdeeld over de dag eten toegediend krijgt. Eet echter niet veel laat op de avond voor het slapen gaan. Vermijd de ongezonde producten en eet wat meer eiwitten, fruit en groenten.

Voorbereiding

Als je de buikspieren gaat trainen voor een sixpack dan is de techniek belangrijk. Apparaten zijn niet nodig maar kunnen je helpen om bijvoorbeeld minder rugpijn te krijgen. Met een ab mat voor onder je rug krijg je bijvoorbeeld ondersteuning voor de onderrug. Je hebt maar één rug dus daar ben je zuinig op. Bol.com heeft een uitgebreid aanbod met hulpmiddelen zoals fitnesswielen en handige bankjes voor thuis.
Bekijk de hulpmiddelen