Wat is het ideale vetpercentage voor de buikspieren?: in Algemeen
 
 

Wat is het ideale vetpercentage voor de buikspieren?

afslankplan

Als je meer artikelen gelezen hebt op deze website dan weet je inmiddels dat buikspieroefeningen niets doen voor het vet op de buik. De oefeningen trainen de buikspieren die onder het vet verstopt zitten. De buikspieren blijven verstopt onder het vet als je eetpatroon niet goed is. De buikspieren worden pas zichtbaar als het vetpercentage laag genoeg is. Hoe laag het vetpercentage moet zijn om de buikspieren te kunnen zien verschilt per geslacht maar ook per persoon. Vrouwen hebben meer vet nodig dan mannen waardoor vrouwen gemiddeld een hoger vetpercentage hebben. Er zijn echter gemiddelden die aangeven hoe hoog het vetpercentage is van een persoon in een bepaalde situatie.

Vrouwen:
Pre-contest (heel goed zichtbaar) 8 tot 12%
Weinig vet (goed zichtbaar) 13 tot 20%
Gemiddeld (bijna zichtbaar) 21 tot 25%
Veel vet (niet zichtbaar) 26 tot 30%
Heel veel vet (verre van zichtbaar) 31 tot 40%+
Mannen:
Pre-contest (heel goed zichtbaar) 3 tot 6%
Weinig vet (goed zichtbaar) 7 tot 12%
Gemiddeld (bijna zichtbaar) 12 tot 17%
Veel vet (niet zichtbaar) 18 tot 23%
Heel veel vet (verre van zichtbaar) 24 tot 30%+

Het vetpercentage om de buikspieren goed te kunnen zien verschilt per persoon. Het is mogelijk dat de ene persoon de buikspieren al ziet bij 14% terwijl de ander de buikspieren nog niet ziet bij 10% vet. Dit heeft voornamelijk te maken met het lichaamstype, de locatie van vetopslag en de genen. Dit zorgt ervoor dat er geen vast vetpercentage te noemen is waarbij de buikspieren zichtbaar zijn. De pre-contest vetpercentages zijn niet voor een langere tijd te behouden zonder fysieke en mentale klachten. Het is niet gezond en niet realistisch.

Voorbereiding

Als je de buikspieren gaat trainen voor een sixpack dan is de techniek belangrijk. Apparaten zijn niet nodig maar kunnen je helpen om bijvoorbeeld minder rugpijn te krijgen. Met een ab mat voor onder je rug krijg je bijvoorbeeld ondersteuning voor de onderrug. Je hebt maar één rug dus daar ben je zuinig op. Bol.com heeft een uitgebreid aanbod met hulpmiddelen zoals fitnesswielen en handige bankjes voor thuis.
Bekijk de hulpmiddelen