Snel afvallen voor een sixpack?: in Algemeen
 
 

Snel afvallen voor een sixpack?

afslankplan

Als je probeert af te vallen voor een sixpack dan het is verleidelijk om zo snel mogelijk resultaat te zien. Een snel resultaat gaat echter meestal gepaard met een dieet dat niet gezond is. Het snelle resultaat is meestal ook niet voor altijd. De kans is groot dat het gewicht snel weer terugkomt. Daarnaast zijn er natuurlijk de gezondheidsproblemen die kunnen volgen bij een ongezond dieet. Ongezonde diëten kunnen je snel laten afvallen maar het verlies van kilo’s is meestal maar tijdelijk. Als je serieus wilt afvallen en het eraf wilt houden dan het beter om te kiezen voor een gezond en veilig eetpatroon waarmee je afvalt. Maak gezonde veranderingen aan je eetpatroon en probeer de lichaamsbeweging te vermeerderen. Dit zorgt ervoor dat je stabiel en op een geleidelijke manier gewicht kwijtraakt. Het gewicht komt vervolgens ook niet meer terug. Blijf dit volhouden en aanpassingen maken aan het eetpatroon totdat je op je ideale gewicht zit.

Veilige snelheid van afvallen

Als je probeert af te vallen dan is het goed om uit te gaan van een gewichtsverlies van 0.5kg tot 1kg. Dit wordt gezien als de ideale snelheid van afvallen. Als je meer afvalt dan dit dan kunnen er gezondheidsproblemen ontstaan zoals een tekort aan voedingsstoffen (malnutritie) of galstenen. Als je te veel afvalt dan voel je je meestal ook niet goed en vaker en sneller vermoeid. Om op een goede manier snel af te vallen voor een sixpack is een gebalanceerd eetpatroon nodig. Dit is niet alleen nodig om vet te verliezen maar ook om deze sixpack zichtbaar te houden.

Gebalanceerd eetpatroon voor snel afvallen

Er is geen dieet dat voor iedereen werkt. De behoeften van ieder persoon verschillen. Een dieet heeft meestal het voordeel dat er bewuste voedingskeuzes worden gemaakt. Het zet je aan het denken over eten. Een goed dieet zorgt ervoor dat je gezonde keuzes leert te maken. Als een dieet niet voor je werkt dan heb je wel meer geleerd over voeding. De gezonde voedingskeuzes kun je gebruiken om je eetpatroon aan te passen. Lichaamsbeweging wordt aangeraden naast een gebalanceerd eetpatroon zodat een gezond gewicht behouden kan worden of om gewicht te verliezen. Dit betekent meer dan alleen buikspieroefeningen. Het wordt aanbevolen om stapsgewijs meer lichaamsbeweging te hebben. Je kunt beginnen met enkele keren per week wandelen en dit opbouwen naar 5 keer per week voor 30 minuten. Er zijn verschillende punten waar een goed eetpatroon aan moet voldoen. Met behulp van deze punten kan het eetpatroon aangepast worden zodat er gewicht verloren kan worden. Met name personen met een geschiedenis van te veel en slecht eten hebben er veel profijt van.

Punten waar een goed en gezond eetpatroon aan voldoet:

 • Gebalanceerd tussen eiwitten, koolhydraten en vetten
 • Eiwitten worden uit vis, kip, eieren, noten, mager vlees en peulvruchten gehaald
 • Koolhydraten komen uit volkorenproducten en bruine rijst en pasta
 • Minimaal 2 stuks fruit per dag
 • Minimaal 200 gram groente per dag
 • Probeer zoveel mogelijk vers te eten
 • Gebruik magere zuivelproducten
 • Eet gezonde snacks als tussendoortjes zoals noten en fruit
 • Kies voedingsmiddelen met weinig vet
 • Gebruik kleine porties
 • Vermijd producten met overmatig veel suiker
 • Incidenteel mag je jezelf belonen met ander eten
 • Verminder geraffineerde producten en eet meer natuurlijke producten
 • Eet langzaam

Voorbereiding

Als je de buikspieren gaat trainen voor een sixpack dan is de techniek belangrijk. Apparaten zijn niet nodig maar kunnen je helpen om bijvoorbeeld minder rugpijn te krijgen. Met een ab mat voor onder je rug krijg je bijvoorbeeld ondersteuning voor de onderrug. Je hebt maar één rug dus daar ben je zuinig op. Bol.com heeft een uitgebreid aanbod met hulpmiddelen zoals fitnesswielen en handige bankjes voor thuis.
Bekijk de hulpmiddelen