Kan ik koolhydraten eten tijdens het afvallen?: in Veelgestelde vragen
 
 

Kan ik koolhydraten eten tijdens het afvallen?

afslankplan

Door de koolhydraatarme diëten hebben veel mensen het idee gekregen dat koolhydraten de vijand zijn. Dat is echter niet zo. Koolhydraten zijn de belangrijkste bron van energie voor het lichaam. Koolhydraten voorzien het lichaam van de brandstof die het nodig heeft voor de basisfuncties en de andere fysieke activiteiten. Er zit echter verschil in het soort koolhydraten dat je eet. Er zijn complexe koolhydraten en simpele koolhydraten.

Simpele koolhydraten

De simpele koolhydraten moeten zoveel mogelijk vermeden worden tijdens het afvallen. Deze koolhydraten hebben een grote invloed op het bloedsuikergehalte. Tijdens het afvallen is het wenselijk om het bloedsuikergehalte laag te houden. De simpele koolhydraten hebben weinig voedingswaarde doordat de vitamines, mineralen en vezels verwijderd zijn. Voorbeelden van simpele koolhydraten zijn wit brood, witte rijst, snoep en andere zoetigheden.

Complexe koolhydraten

De complexe koolhydraten worden langzaam afgebroken en hebben daardoor veel minder invloed op het bloedsuikergehalte. Deze koolhydraten hebben een betere voedingswaarde en bevatten veel vezels. Deze koolhydraten hebben de voorkeur tijdens het afvallen. De complexe koolhydraten laten je langer vol voelen en je hebt door de dag heen meer energie. Voorbeelden van complexe koolhydraten zijn volkorenbrood, volkorenpasta, bruine rijst, bonen, havermout, fruit en groenten.

Voorbereiding

Als je de buikspieren gaat trainen voor een sixpack dan is de techniek belangrijk. Apparaten zijn niet nodig maar kunnen je helpen om bijvoorbeeld minder rugpijn te krijgen. Met een ab mat voor onder je rug krijg je bijvoorbeeld ondersteuning voor de onderrug. Je hebt maar één rug dus daar ben je zuinig op. Bol.com heeft een uitgebreid aanbod met hulpmiddelen zoals fitnesswielen en handige bankjes voor thuis.
Bekijk de hulpmiddelen