Hoeveel eten verminderen voor een sixpack?: in Veelgestelde vragen
 
 

Hoeveel eten verminderen voor een sixpack?

afslankplan

Het is verstandig om voorzichtig het aantal calorieën te verminderen als je de sixpack zichtbaar wil krijgen. Als je teveel calorieën vermindert verlies je sneller spiermassa. Het lichaam is dan ook in staat om het vet te besparen waardoor er bijna geen vet verloren gaat. Het wordt doorgaan aanbevolen om niet meer dan 500 calorieën onder de normale dagelijkse caloriebehoefte te gaan zitten.

Niet meer dan 500 tot 1000 calorieën per dag

Het is niet verstandig om meer dan 1000 calorieën minder te gaan eten. Dit is bijvoorbeeld het geval als je een crashdieet gaat volgen waarbij je maar 1000 calorieën binnenkrijgt. Als je dagelijkse caloriebehoefte op 2500 calorieën ligt dan is dit veel te weinig. Het lichaam zal dan zichzelf proberen te beschermen met als gevolg dat het lichaam alle vetten probeert te behouden en de spiermassa wordt aangesproken voor energie. Dit zorgt voor een afname van de spiermassa en een gelijkblijvende vetmassa. Bij een dagelijkse caloriebehoefte van 2500 kun je beter niet minder dan 2000 calorieën gaan eten. Als het afvallen stagneert of je geen vooruitgang meer merkt dan kun je het eventueel verlagen tot een minimum van 1500 calorieën. Het is echter beter om het sporten uit te breiden dan te ver te zakken in calorieën.

Voorbereiding

Als je de buikspieren gaat trainen voor een sixpack dan is de techniek belangrijk. Apparaten zijn niet nodig maar kunnen je helpen om bijvoorbeeld minder rugpijn te krijgen. Met een ab mat voor onder je rug krijg je bijvoorbeeld ondersteuning voor de onderrug. Je hebt maar één rug dus daar ben je zuinig op. Bol.com heeft een uitgebreid aanbod met hulpmiddelen zoals fitnesswielen en handige bankjes voor thuis.
Bekijk de hulpmiddelen