De zomer komt eraan: wat doe jij voor je sixpack?: in Artikelen
 
 

De zomer komt eraan: wat doe jij voor je sixpack?

afslankplan

Nu de zomer eraan komt is het voor veel mensen weer tijd om iets aan het lichaam te doen. Het deel dat vaak de meeste aandacht nodig heeft is de buik. De buikspieren zijn niet alleen belangrijk voor een esthetisch uiterlijk maar ook voor het versterken van het lichaam. Niet voor niets zijn de buikspieren een onderdeel van de core. Al deze spieren zijn verantwoordelijk voor de dagelijkse bewegingen waarbij het onder- en bovenlichaam gestabiliseerd worden. Als je sport op de crosstrainer dan ben je niet alleen met je benen en armen in de weer maar ook de buikspieren worden gebruikt. Zonder dat je het doorhebt gebruik je de core spieren ook tijdens het uitpakken van de vaatwasser, met de boodschappen in de hand en het zitten. Al deze dagelijkse bewegingen worden makkelijker met een sterke core. Wat kun je nu doen om de sixpack weer zichtbaar te krijgen?

Gezonder leven

De beste manier om de sixpack tevoorschijn te krijgen is gezonder leven en op je voeding letten. Een gezond leven houdt geregeld sporten in, gezond eten en geen producten die de gezondheid verminderen zoals sigaretten en alcohol. Een gezond eetpatroon draagt veel bij aan het afvallen, ook voor het vet op de buik. Sporten zorgt voor een betere vetverbranding en meer energie zodat dit sneller gaat. Afvallen door een goed dieet en sporten samen is de beste wijze om gewicht kwijt te raken en dit gewicht eraf te houden. Je kunt buiten gaan hardlopen, naar de sportschool om met groepslessen mee te doen maar je kunt ook een apparaat voor thuis aanschaffen (bijvoorbeeld bij Betersport). Het voordeel van een apparaat voor in huis is dat je niet het huis uit moet. Je kunt zo zonder moeite op de hometrainer gaan zitten voor de televisie.

Dieetpillen?

Het is niet aan te raden om dieetpillen te nemen voor het zichtbaar krijgen van je sixpack. Deze zorgen normaal gesproken voor bijwerkingen die je niet wilt en de effecten zijn vaak overdreven. Er zijn dieetpillen die degelijk effect hebben qua afvallen maar er zijn ook medische bezwaren. Ten eerste is het niet een natuurlijke manier om gewicht te verliezen waardoor het verstandig is om er niet aan te beginnen. Het verandert je gewoontes niet en als je stopt dan zit het gewicht er vaak snel weer aan omdat de levensstijl hetzelfde is. Medische experts denken zelfs dat er negatieve lange termijn effecten kunnen optreden. Nu je weet wat je wel en niet moet doen: denk jij dat de sixpack voor de zomer er is?

Voorbereiding

Als je de buikspieren gaat trainen voor een sixpack dan is de techniek belangrijk. Apparaten zijn niet nodig maar kunnen je helpen om bijvoorbeeld minder rugpijn te krijgen. Met een ab mat voor onder je rug krijg je bijvoorbeeld ondersteuning voor de onderrug. Je hebt maar één rug dus daar ben je zuinig op. Bol.com heeft een uitgebreid aanbod met hulpmiddelen zoals fitnesswielen en handige bankjes voor thuis.
Bekijk de hulpmiddelen