Fitnesskleding voor cardiotraining: in Algemeen
 
 

Fitnesskleding voor cardiotraining

afslankplan

Kleding voor fitnesstraining is in alle vormen, maten en kleuren verkrijgbaar in het assortiment van honderden merken. Krachtige en gerenommeerde merken zoals Nike, Asics en Adidas domineren het landschap maar ook de wat onbekende merken bieden kleding aan voor diverse sporten waaronder cardiotraining.

Wat heb je nodig?

Voor cardio oefeningen heb je niet veel nodig. Het standaard assortiment fitness kleding is voldoende; geschikte schoenen, een strakke broek en een luchtig shirt. Uiteraard zijn goede sokken die ademen belangrijk.

Hardloopschoenen

Vooral bij hardlopen als cardiotraining zijn goede hardloopschoenen essentieel. Doordat je iedere keer met je voeten op de grond landt krijgen je knieën schokken te verwerken. Goede hardloopschoenen voorkomen dat je knieën teveel krachten moeten opvangen tijdens het hardlopen. Hiernaast zijn de hardloopschoenen belangrijk als je een afwijkende looppas hebt. De schoenen kunnen gekocht worden om je looppas te wijzigen zodat de verdeling over de voeten beter verdeeld is. Dit is niet alleen belangrijk om blessures te voorkomen maar ook voor ondersteuning tijdens draaiende bewegingen. Voor cardio op de fiets zijn schoenen met harde zolen de beste keuze. Je kunt dan meer kracht zetten op de trappers. Voor fietsschoenen zijn schoenen met een gesp of klittenband handig zodat je ze vast kunt maken aan de trappers.

Fitnessbroek en shirt

Bij de keuze van een fitnessbroek is het belangrijk dat het comfortabel en passend aansluit op je benen zodat je er geen hinder van hebt tijdens het sporten. Een goede broek dat past bij de oefeningen die je doet kan zelfs de prestaties verbeteren. Dit geldt ook voor het shirt. Een gestroomlijnd shirt kan je helpen om een betere tijd neer te zetten tijdens het hardlopen. Voor het shirt is het hiernaast belangrijk dat de warmte afgevoerd wordt en dat het vervaardigd is van licht materiaal.

De beste kleding voor cardiotraining heeft een perfecte luchtdoorlating en heeft een licht gewicht. De toonaangevende webshops bieden dit soort kleding aan van een gevarieerd aanbod merken. Als je het moeilijk vindt om online een keuze te maken dan kun je natuurlijk ook naar een fysieke winkel gaan zoals die van Intersport. Waar je ook je aankoop doet; let goed op de eigenschappen of het past bij de sport die wilt gaan doen.

Voorbereiding

Als je de buikspieren gaat trainen voor een sixpack dan is de techniek belangrijk. Apparaten zijn niet nodig maar kunnen je helpen om bijvoorbeeld minder rugpijn te krijgen. Met een ab mat voor onder je rug krijg je bijvoorbeeld ondersteuning voor de onderrug. Je hebt maar één rug dus daar ben je zuinig op. Bol.com heeft een uitgebreid aanbod met hulpmiddelen zoals fitnesswielen en handige bankjes voor thuis.
Bekijk de hulpmiddelen