Buikvet verminderen met cardio oefeningen: in Artikelen
 
 

Buikvet verminderen met cardio oefeningen

afslankplan

Het buikvet verminderen is makkelijker als je het doet met cardio oefeningen die je leuk vindt. Je hebt dan niet door dat je het doet omdat je aan het afvallen bent. Dat is een groot voordeel. Veel mensen houden niet van sporten en zien het als een verplichting. Dit zorgt ervoor dat het verminderen van het vet op de buik minder succesvol is voor deze personen. Als je iets doet dat je niet leuk vindt dan doe je het met tegenzin en geef je het veel sneller op. Als je de cardio oefening leuk vindt dan kun je het makkelijker volhouden. De tijd gaat dan ook sneller voorbij als je eenmaal met de cardio oefening bezig bent.

Populaire cardio oefeningen

De meest populaire cardio oefeningen in de sportschool zijn de crosstrainers. Hiernaast zijn ook de groepslessen populair onder vrouwen. De loopband is in veel sportscholen onmisbaar. Wandelen en hardlopen zijn favoriete cardio oefeningen voor velen. De laatste jaren is hardlopen in de buitenlucht ook steeds meer met een opmars bezig. Hardlopen is een trend. Steeds meer mensen doen mee aan recreatieve hardloopwedstrijden. Fietsen is buiten en in de sportschool nog altijd een veel gekozen cardio oefening.

Vaste dagen en tijden

Als je de cardio oefening op een vaste dag en tijd doet dan raak je er aan gewend. Het wordt dan een gewoonte. Als het een gewoonte wordt dan hou je er altijd rekening mee. Je vergeet het dan minder snel en je bereid je er automatisch op voor. Doordat je weet op welke dagen je de oefeningen doet kun je andere afspraken op andere dagen inplannen. Hierdoor heb je altijd tijd vrijgemaakt voor de cardio oefening.

Voorbereiding

Als je de buikspieren gaat trainen voor een sixpack dan is de techniek belangrijk. Apparaten zijn niet nodig maar kunnen je helpen om bijvoorbeeld minder rugpijn te krijgen. Met een ab mat voor onder je rug krijg je bijvoorbeeld ondersteuning voor de onderrug. Je hebt maar één rug dus daar ben je zuinig op. Bol.com heeft een uitgebreid aanbod met hulpmiddelen zoals fitnesswielen en handige bankjes voor thuis.
Bekijk de hulpmiddelen