Bestaan de onderste buikspieren?: in Veelgestelde vragen
 
 

Bestaan de onderste buikspieren?

afslankplan

Nee. Er zijn nog steeds veel mensen die denken dat er zoiets bestaat als de onderste buikspieren. De onderste buikspieren zouden getraind worden door de leg raise en andere heup flexie oefeningen. Alhoewel deze oefeningen ervoor zorgen dat het beter gevoeld wordt in het onderste deel van buikspieren betekent het niet dat alleen de onderkant getraind wordt. De gehele rechte buikspier wordt gebruikt tijdens deze oefening. Het wordt meer gevoeld in de onderste buikspieren doordat bij de heup flexie oefeningen gebruikt wordt gemaakt van de heupflexorenzoals de Iliopsoas. Dit is een spier dat onder het onderste deel van de rechte buikspier loopt.

Dit kan ervoor zorgen dat “het gevoel” van de onderste buikspieren van de heupflexoren komt. De heupflexoren zorgen er daarnaast voor dat er vermoeiheid is in het bekken gedeelte. De combinatie van een vermoeid bekken, heupflexoren en lokale vermoeidheid in de rechte buikspier worden verkeerd geïnterpreteerd als de “onderste buikspieren”. Het is de vermoeidheid dat ervoor zorgt dat er mensen zijn die denken dat de onderste buikspieren bestaan.

Voorbereiding

Als je de buikspieren gaat trainen voor een sixpack dan is de techniek belangrijk. Apparaten zijn niet nodig maar kunnen je helpen om bijvoorbeeld minder rugpijn te krijgen. Met een ab mat voor onder je rug krijg je bijvoorbeeld ondersteuning voor de onderrug. Je hebt maar één rug dus daar ben je zuinig op. Bol.com heeft een uitgebreid aanbod met hulpmiddelen zoals fitnesswielen en handige bankjes voor thuis.
Bekijk de hulpmiddelen