Welke soorten supplementen bestaan er?: in Artikelen
 
 

Welke soorten supplementen bestaan er?

afslankplan

De meeste supplementen die worden verkocht beloven aantrekkelijke maar niet bewezen resultaten. Als het “too good to be true” klinkt dan is het meestal ook zo. De enige supplementen die als waardevol worden gezien voor een bodybuilders zijn eiwit supplementen, creatine en cafeïne. Alle andere supplementen met spannende namen geven je niet waar voor je geld of je hebt ze niet nodig. Supplementen worden verdeeld in de volgende categorieën:

Eiwitpoeders

De eiwitpoeders zijn puurder dan de eiwitten in voeding. De biologische waarde van whey eiwit is het hoogst. Dit is een eiwit dat uit melk eiwit wordt gehaald door het meerdere keren te zuiveren. Eiwitpoeders worden gemengd met water of melk.

Maaltijdvervangers

De maaltijdvervangers bevatten voornamelijk koolhydraten en eiwitten. Zoals de naam het al aangeeft zijn deze supplementen te gebruiken als een vervanger voor een maaltijd. Vooral voor personen die moeite hebben met veel eten zijn deze supplementen een oplossing. De maaltijdvervangers zijn poeders die worden gemengd met melk of water.

Fatburners

De fatburners worden gebruikt tijdens het afvallen. De stoffen in fatburners zijn de laatste jaren veel veranderd doordat de overheid strengere regels heeft ingesteld ten aanzien van de inhoud van de fatburners. Fatburners worden gebruikt om het metabolisme te versnellen door middel van een hogere lichaamstemperatuur.

Creatine

Creatine is één van de meest gebruikte supplementen in de fitness branche. Er zijn veel onderzoeken die het nut aantonen van creatine. Het zijn niet alleen gevorderden die van het effect van creatine profiteren. Ook recreatieve sporters en ongetrainde beginners kunnen de vetvrije massa vergroten met creatine. Creatine zorgt ervoor dat de spieren langer kracht hebben tijdens de krachttraining. De spieren krijgen ook meer kracht en volheid. Door de creatine is het lichaam in staat om sneller spiermassa aan te maken.

Voorbereiding

Als je de buikspieren gaat trainen voor een sixpack dan is de techniek belangrijk. Apparaten zijn niet nodig maar kunnen je helpen om bijvoorbeeld minder rugpijn te krijgen. Met een ab mat voor onder je rug krijg je bijvoorbeeld ondersteuning voor de onderrug. Je hebt maar één rug dus daar ben je zuinig op. Bol.com heeft een uitgebreid aanbod met hulpmiddelen zoals fitnesswielen en handige bankjes voor thuis.
Bekijk de hulpmiddelen