Spieren overbelast? Bekijk welke fysiotherapeuten in jouw regio gedekt zijn: in Algemeen
 
 

Spieren overbelast? Bekijk welke fysiotherapeuten in jouw regio gedekt zijn

afslankplan
massage
massage

Veel sporters hebben last van blessures. Wanneer je hier regelmatig mee te maken krijgt zul je de hulp van een fysiotherapeut in moeten schakelen. Als je vaak sport is het slim om jezelf aanvullend te verzekeren, je kunt bijvoorbeeld kiezen voor extra fysiotherapie. Zelfs de goedkoopste zorgverzekering hebben goede pakketten met fysiotherapie.

Welke fysiotherapeut wordt gedekt?

Er zijn een hele hoop fysiotherapeuten in Nederland. Onderling kunnen fysiotherapeuten en zorgverzekeraars afspraken maken over de contracten. De ene verzekeraar vergoed de zorg van een bepaalde fysiotherapeut wel en de andere verzekeraar doet dit niet. Je zult van te voren dus altijd moeten checken of de kosten van jouw fysiotherapeut gedekt zullen worden door je verzekering.

Wanneer de kosten niet gedekt worden zul je dit zelf moeten betalen. Let hier dus op bij het afsluiten van je zorgverzekering 2020. Wanneer je denkt dat je naar de fysiotherapeut moet en je wil dat de kosten gedekt worden zul je eerst naar de dokter moeten gaan. De dokter zal je vervolgens doorverwijzen.

Fysiotherapie in de basisverzekering

Naast fysiotherapie uit aanvullende verzekering kun je ook al een vergoeding krijgen vanuit de basisverzekering. Deze vergoeding is vaak alleen voor mensen met een bepaalde ziekte. De eerste behandelingen zullen vergoed worden vanuit de basisverzekering. Wanneer je nog meer behandelingen nodig hebt zul je deze zelf moeten betalen.

Gelukkig is het aantal behandelingen dat vergoed wordt vaak al meer dan genoeg. Deze regel geldt bijvoorbeeld voor mensen met artrose of COPD. Wanneer je de kosten zelf moet gaan betalen is het slim om te kijken naar verschillende fysiotherapeuten bij je in de buurt. De tarieven voor een behandeling kunnen namelijk behoorlijk verschillen bij verschillende fysiotherapeuten. Vaak kun je de tarieven op de website vinden.

Of je behandeling vergoed zal worden ligt dus vaak aan de situatie. Zorg ervoor dat je van te voren goed nadenkt over een aanvullend pakket. Er zijn veel mensen in Nederland die hier gebruik van maken. Vooral mensen die regelmatig sporten hebben dit nodig. Door jezelf aanvullend te verzekeren kun je veel geld besparen.

Wanneer je een zware blessure hebt zijn er vaak al meer dan 5 behandelingen nodig. Als je dit zelf moet betalen lopen de kosten al snel in de honderden euro’s en dat is zonde, een pakket met fysiotherapie is namelijk niet duur.

Bron: Overstappen | Zorgverzekering

Voorbereiding

Als je de buikspieren gaat trainen voor een sixpack dan is de techniek belangrijk. Apparaten zijn niet nodig maar kunnen je helpen om bijvoorbeeld minder rugpijn te krijgen. Met een ab mat voor onder je rug krijg je bijvoorbeeld ondersteuning voor de onderrug. Je hebt maar één rug dus daar ben je zuinig op. Bol.com heeft een uitgebreid aanbod met hulpmiddelen zoals fitnesswielen en handige bankjes voor thuis.
Bekijk de hulpmiddelen