Sixpack? Niet zonder een passend voedingspatroon: in Artikelen
 
 

Sixpack? Niet zonder een passend voedingspatroon

afslankplan

Op zoek naar een recept met de juiste vitamines? Dan check je toch even de app- of playstore. Slaap je slecht? Ook daar is een app voor. We hebben tegenwoordig voor bijna iedere dagelijkse bezigheid wel een app op onze telefoon staan. De ene nuttiger dan de ander natuurlijk. Maar om echt voor die sixpack te gaan, is een optimaal voedingspatroon essentieel. Ook zit je hierdoor vaak beter in je vel, zie je er zelf beter uit en heb je bovendien ook meer energie om je naar die sportschool te slepen. Voor iets dat zoveel invloed heeft op je lichaam moet je toch tenminste één app op je telefoon hebben staan?

Bij een optimaal voedingspatroon moet je precies weten welke hoeveelheden vitamines en mineralen je dagelijks nodig hebt. Dat is knap lastig met de supermarkten van tegenwoordig waar alles vol met E-nummers zit. Probeer daarom zoveel mogelijk niet-bewerkte producten te kopen, zodat je precies weet wat je eet. Om uit te zoeken wat er aan vetten, koolhydraten, vitamines, mineralen en suikers in die producten zit, heb je handige apps in je app- of playstore staan.

Persoonlijk voedingsadvies

De app Mijn Eetmeter geeft jou een advies over je voeding dat is gebaseerd op jouw persoonlijke leefstijl. Hoeveel sport je, wat is je leeftijd/geslacht/gewicht, hoe zit je dag in elkaar etc. Ieder lichaam heeft een andere hoeveelheid vitaminen en mineralen nodig, dus een persoonlijk advies kan essentieel zijn om jouw buikspieren doel te behalen. Neem je smartphone overal mee naartoe, ook tijdens het sporten in een sport armband, om continu je schema te updaten en in de gaten te houden.

Wat zit er verstopt in je boodschappen?

Voor een optimaal voedingspatroon is het dus belangrijk dat je precies weet wat er in bepaalde producten zit. Het kopen van niet-bewerkte producten is belangrijk, maar het zal waarschijnlijk niet altijd lukken om dit helemaal niet te doen. Daarvoor is de Boodschapp een ideale app. Deze app toont je precies wat er allemaal verstopt zit in bepaalde producten en zorgt dat je deze kunt vergelijken met dezelfde soort producten zodat je de beste variant kunt kiezen. Voor mensen met een glutenallergie of glutenvrij dieet is er de variant Boodschapp Glutenvrij, die zich specifiek richt op welke producten gluten en lactose bevatten.

(Her)gebruik je producten nuttig

Dat kweken van die sixpack is natuurlijk hartstikke leuk allemaal, maar alles bij elkaar gaat er best wat geld in zitten. Heb je gister weer zo’n recept gegeten waar je 1 stengel bleekselderij voor nodig had, waardoor je dus met nog 6 stengels bleekselderij zit? Dan kun je de Slim-koken app op je smartphone zetten. Met behulp van deze handige app van het Voedingscentrum kun je voedsel verspil tegengaan en koken met de dingen die jij nog in huis hebt van de dag daarvoor. Ook geeft de app tips om je voedsel te bewaren en tips om handiger dingen in te kopen zodat je minder overhoudt. Alles bij elkaar goed voor de portemonnee en voor het milieu natuurlijk. Ook leuk voor een etentje: trommel je sportmaatjes op, neem allemaal dingen mee die je in de koelkast hebt staan, zet de smartphones in hun Motorola Moto E4 hoesjes op het aanrecht neer en koken maar! Zo’n goedkoop etentje heb jij nog nooit gehad.

Bespaar geld en calorieën met lijstjes

Over geld besparen gesproken: wist je dat je ontzettend veel geld (en calorieën) kunt besparen door met een lijstje boodschappen te doen? Wanneer je van tevoren al nadenkt over wat je moet kopen en je aan dit lijstje houdt, voorkom je dat je thuis komt met allerlei producten die je eigenlijk niet echt nodig had. Veelal zullen dit producten zijn die niet echt bijdragen aan jouw sixpack dus door deze tactiek toe te passen ben je goed bezig voor de lijn, geef je minder geld uit en ga je ook nog eens voedselverspilling tegen. Met verschillende boodschappenlijstjes apps zoals de Appie app kun je jouw boodschappenlijstje altijd bijhouden voor wanneer je weer iets te binnen schiet. Zelfs terwijl jij bezig bent met calorieën verbranden op je mountainbike kun je via de telefoonhouder van je fiets je boodschappen in de lijst zetten.

Voorbereiding

Als je de buikspieren gaat trainen voor een sixpack dan is de techniek belangrijk. Apparaten zijn niet nodig maar kunnen je helpen om bijvoorbeeld minder rugpijn te krijgen. Met een ab mat voor onder je rug krijg je bijvoorbeeld ondersteuning voor de onderrug. Je hebt maar één rug dus daar ben je zuinig op. Bol.com heeft een uitgebreid aanbod met hulpmiddelen zoals fitnesswielen en handige bankjes voor thuis.
Bekijk de hulpmiddelen