Geen koolhydraten na 18.00 uur ‘s avonds?: in Veelgestelde vragen
 
 

Geen koolhydraten na 18.00 uur ‘s avonds?

afslankplan

Dit is een uitspraak je waarschijnlijk wel eens gehoord hebt. Deze afvalmythe gaat al heel wat jaartjes rond. Het wordt gezegd dat grote maaltijden niet meer gebruikt kunnen worden door het lichaam na 18.00 uur ’s avonds. Je bent dan niet meer actief en het lichaam slaat de maaltijd dan op als vet. Daar zit een deel waarheid in maar het is niet waar. Er zijn nog heel veel uren dat je wakker bent na 18.00 uur voordat je gaat slapen, als je een normaal leefpatroon hebt tenminste. Koolhydraten hebben geen idee van tijd. Het maakt niet uit hoe laat je de koolhydraten eet. Als je meer eet dan je lichaam nodig heeft dan wordt het opgeslagen als vet. De tijd maakt dan verder niet uit. Hetzelfde is het geval met eiwitten en vetten. Overtollige calorieën naar binnen werken zorgt voor het aankomen in gewicht. Het maakt dan niet uit of het koolhydraten zijn, eiwitten of vetten.

Dagelijkse inname

Afvallen gaat om de dagelijkse inname van voeding; hoeveel er naar binnen gaat en hoeveel verbruikt wordt door het lichaam. Als je ’s avonds nog wat rijst wilt eten dan is dat geen probleem. Zolang je over de dag gezien niet meer eet dan je verbruikt dan hoef je je nergens zorgen over te maken. Houdt er echter wel rekening mee dat je voor het slapen geen grote maaltijden eet. Het lichaam heeft dan te weinig tijd om het te gebruiken voor energie voor het lichaam in de nachtstand gaat.

Voorbereiding

Als je de buikspieren gaat trainen voor een sixpack dan is de techniek belangrijk. Apparaten zijn niet nodig maar kunnen je helpen om bijvoorbeeld minder rugpijn te krijgen. Met een ab mat voor onder je rug krijg je bijvoorbeeld ondersteuning voor de onderrug. Je hebt maar één rug dus daar ben je zuinig op. Bol.com heeft een uitgebreid aanbod met hulpmiddelen zoals fitnesswielen en handige bankjes voor thuis.
Bekijk de hulpmiddelen