7 Factoren voor een succesvol dieet: in Artikelen
 
 

7 Factoren voor een succesvol dieet

afslankplan

De markt voor afvallen is continu in beweging. Ieder jaar komen er nieuwe diëten ten tonele die nog meer vetverlies beloven dan de voorgaande diëten. Consumenten spenderen miljoenen euro’s per jaar om het afvallen makkelijker te maken. De één kiest voor een volledig dieet terwijl de ander voor afvalshakes gaat om maaltijden te vervangen. Door het grote aanbod van diëten is het moeilijk om de goede keuze te maken. Hoe weet je immers welke goed is en bij je past? Om dit makkelijker te maken is hieronder een lijst opgesteld waaraan een kwalitatief dieet moet voldoen.

 1. Veiligheid
  Een goed dieet stelt voor dat je bij de huisarts langsgaat voordat je aan het dieet begint. De huisarts kan je helpen om te bepalen of het dieet veilig gevolgd kan worden op basis van je gezondheid.
 2. Geloofwaardigheid
  Het dieet moet ondersteunt zijn door onderzoeken en niet alleen door testimonials of andere positieve ervaringen. Dat iemand afgevallen is met het dieet betekent immers nog niet dat het gezond en veilig is.
 3. Flexibiliteit
  Een strikt dieet waarbij veel te weinig gegeten wordt is niet alleen moeilijk vol te houden maar het zorgt ook niet voor lange termijn succes. Een goed dieet is flexibel en kan aangepast worden op je niveau.
 4. Realistisch
  Een dieet dat belooft dat je 10 kilo in een week kunt verliezen is aantrekkelijk maar het is niet de juiste manier om af te vallen. Een realistisch dieet is erop gericht om een halve kilo tot een hele kilo gewicht per week te verliezen.
 5. Gezonde voeding
  Een goed dieet bestaat uit gezonde en gevarieerde voeding. Als een dieet voorstelt om volledige voedingsgroepen te vermijden dan is dit niet een kwaliteitsdieet. Alle voedingsgroepen passen in een goed dieet. Als bepaalde voedingsgroepen vermeden worden dan kan er een tekort ontstaan in het lichaam.
 6. Regelmatig sporten
  Een kwalitatief dieet is niet alleen gericht op voeding. Sporten speelt in elk goed dieet een rol. Een actieve levensstijl en gezonde voeding is de juiste manier van afvallen. Sporten verhoogt het metabolisme en versnelt het afvallen. Een goed dieet moedigt je aan om sporten onderdeel van je leven te maken.
 7. Denkwijze
  Een geschikt dieet is niet alleen gericht op voeding maar ook op een verandering van de denkwijze. Het laat je nadenken over wat je eet en wat het voor je lichaam doet. Succesvol afvallen is voor veel mensen pas mogelijk als de denkwijze verandert wordt.

Voorbereiding

Als je de buikspieren gaat trainen voor een sixpack dan is de techniek belangrijk. Apparaten zijn niet nodig maar kunnen je helpen om bijvoorbeeld minder rugpijn te krijgen. Met een ab mat voor onder je rug krijg je bijvoorbeeld ondersteuning voor de onderrug. Je hebt maar één rug dus daar ben je zuinig op. Bol.com heeft een uitgebreid aanbod met hulpmiddelen zoals fitnesswielen en handige bankjes voor thuis.
Bekijk de hulpmiddelen